Kök Hücreli Yağ Enjeksiyonu

Yağ enjeksiyonu vücutta fazla bulunan yağın alınarak yüz, popo ve meme gibi yağa ihtiyaç duyulan bölgelere aktarılmasıdır. Bu operasyonda yağ enjeksiyonu kök hücre ile zenginleştirildiği takdirde işlem daha başarılı ve kalıcı şekilde sonuçlanır. Kök hücre bakımından zengin yağ dokusu liposuction operasyonu ile fazla bulunduğu basen, karın ve bacak gibi bölgelerden alınır. Daha sonra kök hücreler ayrıştırılır ve yağ enjekte edilen bölgeye ayrıca enjekte edilir. Kök hücreli yağ enjeksiyonu estetik operasyonlarda kullanılarak deride yenilenme ve iyileşmeye yol açar. Fakat kök hücre tedavisi olmayan yağ enjeksiyonlarında bir yıl içerisinde yağ dokusunun %70 ile %80 kadarı erimektedir. Kök hücreli yağ enjeksiyonu hakkında daha detaylı bilgi almak için Doç. Dr. Afşin Uysal ile iletişime geçebilirsiniz.

Kök Hücre Nedir?

Hücreler insan yaşamını sağlıklı kılmak için farklı çeşitlerde bulunur ve bu çeşitlere göre görev alırlar. Kök hücre ise insan vücudundaki her doku ve organ yapısında bulunan ve ana hücre olarak adlandırılan yapılardır. Kök hücreler, doku veya organda gerekli olan hücre yapısına dönüşebilmektedir. Bu sebeple iyileşme ve yenilenme görevlerini üstlenir, doku veya organ hasarını önler. Kök hücre tedavisi ise hastalıklı dokuya kök hücrenin damar yoluyla veya direkt aktarılması ile uygulanır. Kök hücreler geçmişte sadece kemik iliğinde bulunduğu düşünülse de yağ dokusunda bulunan kök hücre miktarı dört kat daha fazladır. Kök hücre hastalıkların tedavisinde kullanılan bir yöntem iken aynı zamanda estetik operasyonlarda da kullanılabilir. Kök hücreli yağ enjeksiyonu, yaşlanma, doku bozulması, sivilce ve güneş lekeleri gibi estetik sorunların düzeltilmesi gibi operasyonlarda kullanılabilir.

Yağ Enjeksiyonu Nedir?

Yağ enjeksiyonu, vücutta yağın fazla bulunduğu bölgeden operasyonla alınan yağın, başka bir bölgeye enjekte edilmesi uygulamasıdır. Yağ enjeksiyonu genellikle yüz, elmacık kemiklerinin dolgunlaştırılması, yaşlılık deformasyonlarının azaltılması gibi operasyonlarda kullanılabilir.

Kök Hücreli Yağ Enjeksiyonu Nasıl Uygulanır?

Kök hücreli yağ enjeksiyonu yapılacak hastadan liposuction ile karın, bacak ve basen gibi yağ dokusunun fazla olduğu bölgelerden yağ alınır. Alınan yağ dokusundaki kök hücreler, özel kök hücre laboratuvarında ayrıştırılarak işleme hazır hale getirilir. Kök hücreler yağ enjeksiyonu eklenirken iki yol tercih edilebilir:

  • Ayrıştırılan kök hücresi, yağ enjekte edilen bölgeye yine enjeksiyon yöntemiyle eklenebilir.
  • Laboratuvar ortamında hazırlanan kök hücre, hastadan elde edilen yağ ile karıştırılarak enjeksiyon sağlanabilir.

Kök hücreli yağ enjeksiyonu operasyonu, yapılacak işlemin komplikasyonuna göre 1 ile 6 saat arasında sürebilmektedir. İşlemden önce yağın hangi bölgeden alınıp, nereye enjekte edileceği hastanın beklentisi doğrultusunda hekim tarafından belirlenir. Bu işlemde genel anestezi, sedasyon veya lokal anestezi kullanılabilmektedir. Anestezinin nasıl uygulanacağı hastanin genel durumu ve operasyonun içeriğine göre değişim gösterir. Alınan yağ dokusu bölgede incelmeye sebebiyet vermeyecek kadar az miktardadır.

Kök Hücreli Yağ Enjeksiyonu Neden Daha Etkilidir?

Kök hücre yapısı bulunduğu doku ve organda hücre çoğalmasını ve yenilenmesini sağladığından standart yağ enjeksiyonundan daha kalıcı bir sonuç sağlar. Yaşlanmayla beraber oluşan cildin elastikiyetini kaybetmesi, hücre yenilenmesinin yavaşlaması dokularda deformasyona sebep olmaktadır. Kök hücre enjeksiyonu ise kendi kendini besleyerek ve yenilenmeyi hızlandırarak bu bölgelerde rekonstrüktif (iyileştirmeye yönelik) onarım sağlar.  Böylece kök hücre tedavisi uygulanmış bölgede daha canlı, genç, elastikiyetini kazanmış bir doku oluşur.

Kök Hücreli Yağ Enjeksiyonu Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?

Kök hücreli yağ enjeksiyonu sonrası operasyon uygulanan bölgede hafif sızlama, ağrı, morarma, şişme ve ödem gibi semptomlar görülebilir. Ağrı görüldüğü takdirde ağrı kesici kullanımı uygundur. Ağrı ve sızlama bir ile iki gün kadar sürebilmekte iken, morluk ve şişlik bi hafta sonra iyileşmektedir. Bir haftadan sonra bacak ve basen bölgesinde şekillenme belirginleşir. Yüzde yapılan operasyondan sonra ise genellikle beş gün içerisinde şişlikler iner ve şekillenme oluşur.

Kök hücreli yağ enjeksiyonu sonrası genellikle enfeksiyon veya benzeri komplikasyonlar görülmemektedir. Fakat komplikasyon görülmemesi ve başarılı sonuç almak için dikkat edilmesi gerekenler:

  • Çoklu uygulama yapıldığı takdirde bir gece hastanede kalınması
  • Bir hafta kadar istirahat edilmesi, iş hayatına ara verilip fazla aktif bir hayattan uzak durulması
  • Geniş bölgede uygulanan liposuction şeklinde sıralanabilir.

Kök hücreli enjeksiyonda hastaların kendi kök hücreleri kullanıldığından alerjen bir durum oluşmaz. Operasyon sonrası yan etki semptomları görülmemektedir. Kök hücreli yağ enjeksiyonunda %70-80 oranında dolgu başarılı sonuçlanır.

Ankara Kök Hücreli Yağ Enjeksiyonu Fiyatı

Kök hücreli yağ enjeksiyonu Ankara estetik operasyon uygulanırken yağ dokusundan elde edilen kök hücrelerin de yağ enjeksiyona eklenmesiyle uygulanır. Kök hücreler yenilenme ve hücrelerde çoğalmaya sebep olduğundan enjeksiyon uygulanan bölgede yenilenme ve iyileşme görülür. Bu operasyonda hastanın karın, basen ve bacak gibi bölgeden alınan yağ dokularından kök hücreler ayrıştırılır. Kök hücreler ve yağ dokusu ihtiyaç olan bölgeye enjekte edilir. Operasyon fiyatı işleme ve hastanın durumuna göre değişiklik gösterebilir.Kök hücreli yağ enjeksiyonu fiyatı hakkında detaylı bilgi almak ve randevu oluşturmak için kliniğimiz ile görüşebilirsiniz.