Boyun Germe Ankara
Boyun germe Ankara, boyun, dekolte ve gıdı bölgesindeki sarkmaları gidermek, bahsi geçen bölgelerin genç bir görünüm kazanmasını sağlamak amacıyla yapılan estetik operasyonudur. Boyun bölgesi, insan vücudunda güneş ışınlarına ve hava şartlarına en çok maruz kalan bölgelerden biridir. Bu bölge, aynı zamanda kilo değişimlerinden de kolayca etkilenebilmektedir. Hem bu gibi etkiler hem de ilerleyen yaş ve yerçekimi maruziyeti gibi etmenler zaman içerisinde boyun bölgesinde sarkma ve gevşemelerin meydana gelmesine yol açabilmektedir. Boyun bölgesinde meydana gelen sarkmalar, yalnızca boyun bölgesinin görünümüne zarar vermezler. Çünkü boyun bölgesi, göğüs bölgesi ile yüz bölgesi arasında estetik bir geçiş hattı oluşturur. Bu da boyun bölgesindeki sarkmaların ve yaşlı görünümün yüzü ve göğüs bölgesini de etkileyebileceği anlamına gelir. Ayrıca genellikle yüz ve boyun birlikte yaşlanır ve birlikte sarkar. Neyse ki günümüzde boyun sarkmalarından ve boyun çevresindeki estetik problemlerden, boyun germe ameliyatı ile kurtulmak mümkündür.
Yazımızın devamında ‘’Boyun germe ameliyatı nasıl yapılır?’’, ‘’Boyun germe ameliyatı ne kadar sürer?’’, ‘’Boyun germe ameliyatı sonrası dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?’’ ve ‘’Boyun sarkması neden olur?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Ankara boyun germe ameliyatı hakkında detaylı bilgi almak için yazımızın devamını inceleyebilirsiniz.
Boyun Germe Nedir?
Boyun germe, boyun bölgesindeki sarkmaların giderilmesi ve boyun bölgesinde genç bir görünüm oluşturulması için yapılan, cerrahi operasyondur. Boyun ve çevresinde yer alan dokular, kilo dalgalanması ve ilerleyen yaş gibi etmenlerden kolayca etkilenirler. Aynı şekilde cilt de sürekli olarak mevsimsel etmenlere ve güneş ışığına maruz kaldıkları için kolayca yıpranabilir. Bunlar da boyun bölgesinde sarkmalar meydana gelmesine yol açar. Boyun germe ameliyatı, bahsi geçen sarkmaların ortadan kaldırılması için yapılır.
Boyun Germe Neden Yapılır?
Boyun germe ameliyatı şu gibi nedenlerle yapılabilir:
- Boyun bölgesindeki sarkmaları ortadan kaldırmak.
- Gıdı ve dekolte bölgesindeki estetik problemleri gidermek.
- Yüz ile göğüs bölgesi arasında estetik bir geçiş hattı oluşturmak.
- Boyun bölgesinin zarif, çekici ve genç bir görünüm kazanmasını sağlamak.
- Kalın deri ve yağlı boyunlarda daha ince ve keskin hatlar oluşturmak.
Boyun germe ameliyatı bahsi geçen amaçlar doğrultusunda yapılabilir.
Boyun Sarkması Neden Olur?
Boyun sarkması nedenleri arasında şunlar yer alır:
- İlerleyen yaş.
- Yerçekimi maruziyeti.
- Güneş ışığı maruziyeti.
- Kilo değişimleri.
- Boyun bölgesi için uygun olmayan kozmetik ürünlerin bölgeye düzenli olarak uygulanması.
Boyun sarkması nedenleri bu şekilde sıralanabilir. Boyun sarkması bahsi geçen etmenlerden yalnızca biri veya birden fazlası nedeniyle ortaya çıkabilir.
Gıdı Sarkması Neden Olur?
Gıdı sarkması nedenleri arasında şunlar yer alabilir:
- Cilt gevşekliğine sebep veren genetik etkili hastalıklar,
- Çene kemiğinin olması gerekenden daha az gelişmesi,
- Normal kilonun üzerine çıkarak derinin genişlemesi,
- Çok fazla kilo değişimi ile deride deformasyon oluşması
- Yaşın ilerlemesi ile birlikte yanak derisinin aşağıya doğru sarkmaya başlaması,
- Cildin esnekliğini kaybetmesi ve gevşemeye başlaması.
Bu nedenler yüzünden çene bölgesi dolgun ve sarkık bir görünüm kazanabilir.
Boyun Sarkması Nasıl Geçer?
Boyun sarkması, kendi kendine geçmesi mümkün olmayan bir estetik problemdir. Bu problemi ortadan kaldırmak için bazı bireyler sağlıklı beslenme ve egzersiz programlarına başvurabilirler. Bahsi geçen uygulamalar gerçekten de boyundaki sarkmaları belli miktarda azaltabilir. Ancak bu miktar çoğu zaman fark edilmeyecek kadar azdır. Bu yüzden pek çok birey boyun sarkması için boyun germe ameliyatı olarak bilinen operasyona başvurmaktadır.
Boyun Germe Kalıcı Mı?
Boyun germe ameliyatı sayesinde elde edilen görünüm büyük oranda kalıcıdır. Ancak yine de bu görünüm, düzenli egzersizler ve sağlıklı beslenme ile desteklenmelidir. Aksi takdirde boyun bölgesinde yeniden kilo değişimlerine bağlı sarkma meydana gelebilir. Buna bağlı olarak da boyun germe ameliyatının olumlu etkileri yıllar içerisinde kaybedilebilir.
Boyun Germe Ne Kadar Sürer?
Boyun germe ameliyatı, bölgede bulunan önemli yapı ve organlar sebebiyle son derece hassas ve detaylı bir çalışma süreci gerektiren bir operasyondur. Bu operasyonun süresi 2 ila 4 saat arasında değişiklik gösterebilmektedir. Bununla birlikte boyun bölgesindeki sarkmanın miktarına ve benzer etmenlere göre boyun germe ameliyatı çok daha kısa sürede tamamlanabilir.
Boyun Germe Nasıl Yapılır?
Boyun germe ameliyatı sırasında, kulak önünden başlayıp kulak memesine uzanan ve oradan da kulak arkasına doğru devam eden bir kesi yapılır. Ardından, yüz ve boyun derisi serbestleştirilir. Mimik kaslarını çevreleyen yumuşak dokular, dikişlerle yukarı doğru asılarak toparlanır. Fazla deri çıkarılır ve kesi bölgelerine, yani kulak önü ile arkasına dikkatlice dikilir.
Eğer çene altında, yani gıdı bölgesinde yağ birikimi varsa, bu fazla yağ liposuction yöntemiyle alınır. Boyundaki dikey bantlar ise, çene altından yapılan yaklaşık 3-4 cm uzunluğunda yatay bir kesiyle serbestleştirilir. Bu bantlar birbirine dikilerek boyun bölgesinde içten bir korse etkisi oluşturulur.
Boyun derisinde görülen sarkmalar, genellikle alt çenesi küçük ve geride olan bireylerde daha erken yaşlarda belirginleşir. Bu durumlarda, boyun germe işlemi sırasında çene ucuna protez yerleştirilerek çenenin daha belirgin hale gelmesi sağlanabilir. Böylece yüz profili de estetik açıdan dengelenmiş olur. Ameliyat genel anestezi altında gerçekleştirilir.
Boyun Germede İz Kalır Mı?
Boyun germe ameliyatının kesisi kulak arkasında ve saçlı deride yapılır. Dolayısıyla plastik cerrahlar tarafından rahatlıkla gizlenebilen bir izdir.
Boyun Germe Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?
Boyun germe ameliyatı yaptıran bireylerin 1 ila 2 gece kadar hastanede kalmaları gerekebilir. Bu hastane misafirliği boyunca ameliyat bölgesinin bakımı yapılır, doktor hastasını belli aralıklarla kontrol eder ve ameliyat sonrası süreçleri değerlendirir. Taburcu olan hastalar hızlı bir iyileşme sürecine girerler. Bu süreçte boyun dokularını zorlamamaları ve boyun hareketlerini bir süre kısıtlamaları gerekir. Birkaç hafta boyun bölgesini kapatan bir maske kullanmaları tavsiye edilir.
Boyun Germe Ameliyatı Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?
Ameliyat sonrası buz uygulaması ödemi dağıtarak iyileşme sürecini hızlandırır. Ameliyatın ertesi günü de taburcu olunur. Ameliyattan sonra yüz-boyun maskesi kullanılır. Dikişler gömülü ve vücut tarafından emilebilirdir, bu yüzden alınmazlar. Ameliyattan genellikle 2 gün sonra banyo yapılabilir, duş alınabilir. Yüzde birkaç hafta boyunca hafif hissizlik olması normaldir, bu yaklaşık 1-2 hafta içinde geçecektir. Güneş koruyucu kremlerin 6 aya dek düzenli olarak kullanılması gerekir. Şişlik ve morluklar 3 haftada ortadan kalkar. Genellikle 2. haftada işe dönüş yapılabilir.
Ankara Boyun Germe Fiyatları 2025
Ankara boyun germe ameliyatı fiyatları, ameliyatın detaylarına ve benzer etmenlere göre kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.