Kol Germe Ankara
Kol germe Ankara, kilo değişimleri nedeniyle sarkmalar bulunan kollara, çekici ve sıkı bir görünüm kazandırmak için yapılır. Kolları meydana getiren dokular zaman içerisinde birtakım faktörler sebebi ile yıpranabilirler. Bu yıpranma, kol derisinin sarkmasına, deri esnekliğinin kaybolmasına yol açabilir. Kilo alıp verme ve ilerleyen yaş gibi sebeplerin yol açtığı bu durumlar, estetik olarak hoş bulunmayan bir kol görünümü oluşturabilirler. Kollarının görünümünden memnun olmayan bireyler kıyafet seçimlerinde zorluklar yaşayabilir, özgüven sorunlarından şikâyetçi olabilirler. Bu yüzden kol germe gibi operasyonlar gerek ülkemizde gerekse de dünyanın geri kalanında oldukça sık tercih edilmektedir.
Kol estetiği sayesinde kolda yer alan fazla yağ ve deri dokusu alınabilir. Kollara daha toplu, vücut ile uyumlu, sıkı ve genç bir görünüm kazandırılabilir. Bu operasyon çeşitli cerrahi işlemler ve liposuction gibi özel uygulamalar sayesinde gerçekleştirilir. Yazımızın devamında ‘’Kol germe nasıl yapılır?’’, ‘’Kol germe kalıcı mıdır?’’, ‘’Kol germe ameliyatının riskleri nelerdir?’’ ve ‘’Kol germe neden yapılır?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz.
Kol Germe Nedir?
Kol germe; kolda yer alan fazla dokuların alınması, koldaki sarkık görünümün giderilmesi ve estetik bir kol görünümü elde edilebilmesi için gerçekleştirilen operasyondur. Kolu meydana getiren dokular, zaman içerisinde yerçekimi sebebi ile sarkabilirler. Özellikle de kilo alıp verme süreçlerinde; kol hacminin değişmesi ve derinin yıpranması ile kolda sarkık bir görünüm oluşturabilir. Bu da bazı durumlarda vücudun geri kalanı ile orantısız bir görünüme sebep olabilir. Bazı durumlarda ise bireyin iki kolu arasında uyumsuz bir görüntü oluşabilmektedir. Kol germe, bu uyumsuzlukların giderilmesi; vücut ile orantılı ve sıkı bir kol görünümü elde edilmesi için tercih edilir.
Kol Germe Neden Yapılır?
Kol germe, hastanın talepleri doğrultusunda kola toplu, sıkı ve genç bir görünüm kazandırmak için yapılır. İleri yaş, cilt tipi ve kilo alıp verme gibi faktörler kollarda sarkmaya yol açabilmektedir. Bu operasyon sayesinde kollarda meydana gelen sarkmalar giderilebilir. Kolların beden ile uyumlu ve çekici bir görünüm kazanması sağlanabilir. Kolu meydana getiren dokulardaki eşitsizlikler giderilebilir, kol inceltilebilir veya hastanın talepleri doğrultusunda şekillendirilebilir.
Kol Germe Kimlere Yapılabilir?
Kol germe, 18 yaşını doldurmuş olan ve operasyon için engel teşkil edebilecek bir sağlık durumu olmayan her bireye yapılabilir. Kolu oluşturan dokuların 18 yaşına kadar gelişmeye devam ettiği düşünülmektedir. Bu gelişmenin sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için kol germe operasyonu, reşit olmayan bireylere önerilmez. Bu bireyler reşit oldukları takdirde kol estetiği yaptırabilirler.
Kol Germe Ameliyatının Riskleri Nelerdir?
Kol germe ameliyatına bağlı olarak, kollarda geçici ödem oluşumu ve morarma meydana gelebilir. Bu süreçte, doktor önerisi ile yapılan soğuk uygulamalar ödemin daha hızlı bir şekilde dağılmasını sağlayabilir. Ayrıca kol germe ameliyatının ağrı ve enfeksiyon gibi de komplikasyonları mevcuttur. Kol germe sonrası ağrılar, doktor tarafından ameliyat sonrası için reçete edilen ilaçlarla kontrol altına alınabilir, birkaç gün sonra da ağrılar azalarak son bulur. Enfeksiyon riski için de hastanın, ameliyat bölgesinin bakımına özen göstermesi, denize veya havuza girmemesi ve genel hijyen kurallarına özen göstermesi gerekir.
Kol Germe Kalıcı Mı?
Kol germe ameliyatı ile sağlanan sıkı ve genç kol görünümü, yeniden kilo alma-verme süreci geçirilmediği takdirde uzun yıllar boyunca kalıcılık gösterir. Bununla birlikte eğer hasta yeniden ciddi miktarda kilo alır-verir ise, ilerleyen yaşın ve güneş ışığı maruziyeti gibi çevresel etmenlerin de etkisi ile yıllar içerisinde yeniden hafif sarkmalar gelişebilir.
Kol Germe Nasıl Yapılır?
Kol germe genel anestezi altında gerçekleşen bir operasyondur. Eğer yalnızca yağ alma işlemi yapılacaksa lokal anestezi de tercih edilebilir. Anestezi uygulamaları sayesinde operasyon sırasında hastalar ağrı ve rahatsızlık hissi duymazlar.
Kol germe ameliyatı sırasında özel kesi ve dikiş uygulamaları kullanılır. Bunlara liposuction işlemi de eşlik edebilir. Tüm bu uygulamalar sayesinde kolda yer alan fazla deri ve yağ dokuları alınır. Kolun gergin ve toplu bir görünüm kazanması sağlanır. Kol estetiği ameliyatı 1 ila 2 saat kadar sürebilmektedir. Bu süre yapılan işlemin kapsamına göre kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.
Kol Germe Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?
Kol germe genel anestezi altında gerçekleşmişse hastalar bir gün boyunca hastanede misafir edilirler. Eğer ameliyat lokal anestezi altında gerçekleşmişse aynı gün taburcu olabilirler. Hastanede bulunulan süre boyunca operasyon bölgesinin bakımı yapılır ve hastanın genel kontrolleri sağlanır.
Kol germe sonrasında kol bölgesinde hafif şişlikler ve morluklar oluşabilir. Bunlar zaman içerisinde kendiliğinden geçeceklerdir. Yalnızca liposuction işlemi yapılmışsa hastalar kısa bir dinlenmenin ardından günlük yaşamlarına dönebilirler. Ancak cerrahi işlemler de gerçekleşmişse gündelik yaşama dönmeden önce 1 hafta dinlenilmesi gerekebilir.
Kol Germe Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Kol germe sonrasında dikkat edilmesi gerekenler arasında şunlar yer alır:
- Hastalar ameliyattan sonra 2 gün boyunca duş almamalıdırlar.
- Doktorun önerdiği süre boyunca kol korsesi kullanmalıdırlar.
- Doktorun reçete ettiği ilaçlar haricinde ilaç kullanmamalıdırlar.
- Doktorun önerdiği süre boyunca ağır fiziksel aktivitelerde ve sportif faaliyetlerde bulunmamalıdırlar.
- Kollarını incitebilecek ani hareketlerden kaçınmalıdırlar.
- Operasyon bölgesinin bakımına ve kişisel hijyene dikkat etmelidirler.
Doktorlar, kol estetiği sonrası iyileşme süreci ve dikkat edilmesi gerekenler hakkında detaylı bilgilendirmelerde bulunacaklardır.
Ankara Kol Germe Fiyatları 2025
Ankara kol germe ameliyatı fiyatları, ameliyatın detaylarına, eşlik eden ek hizmetlere ve benzer etmenlere göre değişiklik gösterebilir.